Matematik

Hjælp med reaktionshastighed

22. oktober 2014 af PLars (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en som kan hjælpe mig med denne opgave??


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

a)

Man har så

        A·e-K/(273+30) = 3·A·e-K/(273+15)

dvs.

        -K/(273+30) = ln(3) - K/(273+15)

eller

        K·(1/288 - 1/303) = ln(3)

        K = ln(3)·288·303/(303 - 288) = ln(3)·288·303/15

b) Beregn nu V(60C)/V(10C)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2014 af peter lind

Den ligning, du skriver til sidst er noget sludder.

Du skal løse ligningen

3A*e-k/T1 = A*e-k/T2  hvor T1 er temperaturen ved 15ºC og T2 er temperaturen  ved 30ºC

Du løser den ved at dividere med ligningen med A*e-k/T1


Svar #3
22. oktober 2014 af PLars (Slettet)

#2

Yes - den er noget sludder, det var en hurtig nedskrivning, som ikke var meningen skulle stå sådan.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. oktober 2014 af mathon

                                                     k=\ln(3)\cdot \frac{T_2\cdot T_1}{T_2- T_1}


Svar #5
22. oktober 2014 af PLars (Slettet)

1000 tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2014 af mathon

                                                     \frac{V_{60}}{V_{10}} = e^{6391,29\cdot \frac{50}{333-283}}


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

b) Man finder snarere

        V60 / V10 = e-K(1/T60 - 1/T10) = exp( ln(3)·T15·T30/(T30-T15) · (T60-T10)/(T60·T10) )

                                             = exp( ln(3)·288·303·50/(283·333·15) )

                                             = 33,08662

                                             ≈ 29,70


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2014 af mathon

#7
         Jahh - jeg fik vendt brøken forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2014 af mathon

skal selvfølgelig være
                                        \frac{V_{60}}{V_{10}} = e^{6391,29\cdot \frac{333-283 }{50}}\approx 29,70


Skriv et svar til: Hjælp med reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.