Matematik

isolering

22. oktober 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan isolerer man? Er der en bestemt metode indenfor isolering af bogstaver, altså formler el.l


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det afhænger af den stillede opgave, hvad der præcis skal gøres for at isolere en størrelse.

Generelt kan man addere den samme størrelse til hver side i en ligning uden at ændre ligningens gyldighed. Tilsvarende kan man gange med den samme størrelse (forskellig fra 0) på hver side af lighedstegnet uden at ændre ligningens gyldighed.

I visse situationer kan man også opløfte i eksponent eller tage logaritmen eller andre funktioner på hver side.


Svar #2
22. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Kan du angive et eksempel? Prøv med Ek formlen altså i fysik, m er ukendt, hvordan ser formlen ud hvis m står bagved lighedstegnet? Og hvad gør du fra trin til trin

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jeg ved ikke, hvilken formel du tænker på. Hvis man har

        a = b·c

finder man, for eksempel,

        b = a/c


Svar #4
22. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Ek kinetisk energi fomlen - fysik faget? Dog har det stadig noget at gøre med matematik

Altså formlen m*g*V^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis du mener

        Ekin = (1/2)·m·v2

er det jo netop en ligning af formen i #3, hvor man isolerer en af faktorerne på højre side. Dermed

        m = Ekin / ((1/2)·v2)


Skriv et svar til: isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.