Matematik

Reducering

22. oktober 2014 af AA00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan ville man reducere dette udtryk:

xy+x^2/xy


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at skrive det korrekt med parenteser

        (xy+x2) / (xy)

Sæt en fælles faktor for leddene i tælleren uden for parentes og forkort.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2014 af Heptan

Eller del brøken op i to:

\frac{xy+x^2}{xy}=\frac{xy}{xy}+\frac{x^2}{xy}

... og forkort herefter


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.