Matematik

Længde og bredde i en rektangel ud fra diagonalen

23. oktober 2014 af Golfdrengen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

Jeg er gået lidt i stå med denne opgave:

En møbelsnedker skal lave et rektangulært bord, hvis diagonaler skal være 2m lange. Bordet skal desuden være tre gange så langt som det er bredt. Find længde og bredde i hele mm ?

Jeg bliver ved med at tænke i Pythagoras sætning, men diagonalen passer ikke med hypotenusen, hvis jeg indsætter 1 og 3 som kateter.

En der kan give mig et spark i den rigtige retning :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2014 af Soeffi

Prøv at sige x og 3x i stedet for 1 og 3.


Svar #2
23. oktober 2014 af Golfdrengen2012 (Slettet)

#1

Så fik jeg brugt x og 3x istedet, og kom frem til dette, som ikke virker helt rigtigt.

x+ 3x2 = 22  <=>

4x2 = 4  <=>

x2 = 4 / 4 = 1  <=>

x = kv.rod af 1 = 1

Dvs. x er 1, og at bredde og længde må blive henholdsvis 1 og 3, men hvordan kan diagonalen som er 2 være kortere end længden. Burde den ikke være lidt længere ?

Hvad har jeg gjordt forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2014 af Soeffi

Du har en katete der har længden 3x, hvad er er denne længde i anden?


Svar #4
24. oktober 2014 af Golfdrengen2012 (Slettet)

Den må så være noget der ligner 9x2, men det gør vel bare kateten længere, og når hypotenusen kun er 2, så burde den vel blive mindre ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2014 af Soeffi

Du får af Pythagoras

(1x)^{2}+(3x)^{2}=2^{2}\Rightarrow x^{2}+9x^{2}=4\Rightarrow 10x^{2}=4\Rightarrow x=\sqrt{4/10}=\sqrt{2/5}

Heraf kan siderne findes.


Svar #6
24. oktober 2014 af Golfdrengen2012 (Slettet)

Det gik lige op for mig at jeg skulle have parentes omkring 3x også ser regnestykket lidt anderledes ud.

Mange tak for hjælpen, og svaret :)

Lige et sidste spørgsmål:

1. del prøve til Mat B er uden hjælpemidler. Skal det forstås at det er 100% uden hjælpemidler, eller må man godt benytte lommeregner til den del ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2014 af Soeffi

Jeg ved det ikke, men du kan altid spørge censor.


Skriv et svar til: Længde og bredde i en rektangel ud fra diagonalen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.