Matematik

Funktionen for en halvcirkel

23. oktober 2014 af damemilia (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Vi skal finde funktionen for en halvcirkel, men kan ikke rigtig finde ud af det. HJÆLP! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2014 af mathon

Hvis I lægger cirklens centrum i koordinatsystemets begyndelsespunkt
haves cirklens ligning:

                                       x^2+y^2=r^2              

bestående af to halvcirkler:
                                           y=\sqrt{r^2-x^2}           øvre halvcirkel      -r ≤ x ≤ r      0 ≤ y≤ r     1. og 2. kvadrant

                                           y=-\sqrt{r^2-x^2}         nedre halvcirkel    -r ≤ x ≤ r   -r ≤ y≤ 0   3. og 4. kvadrant


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2014 af SuneChr

Halvcirklen, i 1. og 2. kvadrant, med centrum i (0 ; 0) og radius r kan fremstilles ved funktionen

f(x)=\sqrt{r^{2}-x^{2}}


Svar #4
23. oktober 2014 af damemilia (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Funktionen for en halvcirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.