Matematik

Hjælp!!

23. oktober 2014 af marialh96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hælp med disse opgaver. På forhånd tak!!

Opgave 1)

En funktion f er givet ved f(x)=e^(x)-3x+1

a) Bestem f´(x) og gør rede for, at funktionen f har et minimum

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))

Opgave 2)

En bestemt type af massive metalgenstande fremkommer ved at fjerne en halvkugle i hver ende af en cylinder. Radius i halvkuglerne er lig med cylindernes rasius. For en metalgenstand af denne type, hvor overfladen skal være 4 dm^(2),gælder at

2πrh + 4πr^(2) = 4 og V =πr^(2)h - ((4)/(3))r^(3)
Hvor r (dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h(dm) er cylindernes højde og V(dm^(3)) er metalgenstandens rumfang.

c) Bestem V som funktion af r. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2014 af mathon

beregn først
                        f '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2014 af mathon

a)

       Ekstrema kræver
                                             f{\, }'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2014 af mathon

b)
        tangenten i P(2,f(2))
        har ligningen:
                                             y=f{\, }'(2)\cdot (x-2)+f(2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2014 af mathon

Opgave 2)

                        Isoler h og substituer h i udtrykket for V.

                        V bliver derved en funktion af r.


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.