Biologi

Hjælp til at finde den rigtige variable.

23. oktober 2014 af Lenabaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, håber der nogen herinde som kan hjælpe mig :-)

Jeg har læst en artikkel som omhandler saltvand, jeg skal have fundet ud af hvilken variable som kan beskrive det som er skrevet:

Efter nogle forsøg, hvor han gennem en uge drak saltvand, kastede han sig i 1952 ud i det ultimative eksperiment; han sejlede alene i en lille flåde tværs over havet uden rent drikkevand. Han opsamlede regnvand og dug samt han drak nøje afmålte mængder havvand. han beviste at nyerne kan udskille 12 gram salt i døgnet. 

Skal kunne beskrive den med en af de tre variabler; den afhængige variable, den uafhænginge eller den kontrollerede. 

Kan ikke finde ud af om det er den afhængige eller den kontrollerede, da det ikke er den uafhængige, da du ikke kan ændre på størrelsen af havvand, for så ville han dø. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2014 af denlumske (Slettet)

Hmm. Her er mit bud. 

Den kontrollerede = Den præcise mængde han vand han drikker
Den uafhængige = Hvilken type vand, alle, kun en af dem. 
Den afhængige = det antal gram salt hans nyrer udskiller, fordi det afhænger af den type vand han har drukket. 


Skriv et svar til: Hjælp til at finde den rigtige variable.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.