Matematik

Parabel

23. oktober 2014 af vleranda10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har misset nogle moduler, og står tilbage med denne opgave som jeg simpelthen ikke kan se mig ud af. Nogle venlige sjæle som kan hjælpe?

Om en parabel q(x) = a·x2 +b·x +c  vides at q(-2) = 0 , q(0) =4 og q(3) = -5

Bestem a, b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2014 af Heptan

Hvis du har mulighed for det, kan du udføre polynomisk regression på dataene


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2014 af Heptan

Ellers så udnyt, at q(0) = 4 angiver skæringen med y-aksen (dvs. c = 4).


Svar #3
23. oktober 2014 af vleranda10 (Slettet)

#2

Jeg har ikke hørt om polynomisk regression før.

Yes, det har jeg fået fat i, jeg ved bare ikke hvordan jeg skal gå videre med den. Jeg har som sagt ikke været til modulerne, hvor dette emne blev berørt, så står lidt på bar bund. Håber du kan hjælpe mig yderligere.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#3:   Du ved at q(3) = -5     =>

9a +3b +4 = -5

og du ved at  q(-2) = 0      =>  

? ? ? ?

To ligninger med to ubekendte til at finde a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2014 af mathon

endvidere har du ved indsættelse i

                                                               x^2\cdot a+x\cdot b=y-4

                                                               (-2)^2\cdot a-2\cdot b=-4
                                                               3^2\cdot a+3\cdot b=-9

                                


Svar #6
23. oktober 2014 af vleranda10 (Slettet)

#5

Hvordan skal jeg så gå videre med de to ligninger? :-)

I må undskylde hvis jeg stiller nogle ukompetente spørgsmål, men jeg er virkelig på bar bund..


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#6:  Du kan bruge lige store koefficienters metode, eller substitutions metoden.

Men prøv at skrive de to ligninger op her, så er det nemmere at se, hvad der er lettest.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2014 af Heptan

#6

Du skal løse "to ligninger med to ubekendte".

Isolér a i den ene ligning, og indsæt udtrykket for a i den anden ligning, så kan der isoleres for b.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2014 af mathon

        I:   2a - b = - 2
       II:   3a + b = -3              I og II adderes     
   
             5a = - 5
             a = -1                      som indsat i II:   3a + b = -3
giver
            3·(-1) + b = -3
            b = 0


Svar #10
23. oktober 2014 af vleranda10 (Slettet)

#7+8

q(3) = -5     =>

9a +3b +4 = -5

q(-2) = 0      =>  

4a - 2b + 4 - er det rigtigt?


Svar #11
23. oktober 2014 af vleranda10 (Slettet)

#9

Hvor får du 2a-b = -2 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. oktober 2014 af mathon

#11

           (-2)^2\cdot a-2\cdot b=-4      divideret igennem med 2


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.