Matematik

Trekant

23. oktober 2014 af studieportalen0 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er disse to vinker (se vedhæftet figur) ens?

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2014 af mathon

            Ja


Svar #2
23. oktober 2014 af studieportalen0 (Slettet)

Tak


Svar #3
23. oktober 2014 af studieportalen0 (Slettet)

hvad med dette? er denne vinke lig med de andre to?


Svar #4
23. oktober 2014 af studieportalen0 (Slettet)

glemte at vedhæfte

Vedhæftet fil:Capture.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #5
23. oktober 2014 af Eksperimentalfysikeren

Ja


Svar #6
23. oktober 2014 af studieportalen0 (Slettet)

kan du uddybe dette #5 ?

med et link, hvis du ikke har tid at skrive en hel masse her.


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. oktober 2014 af Eksperimentalfysikeren

Det er nemmest at forklare, hvis vi nummererer vinklerne nedefra og op. Θ2 = Θ1, fordi de er ensliggende vinkler ved parallelle linier.

Ved Θ2 tegnes en ny lodret linie. Den danner en vinkel Θ4 med den linie, der er venstre ben i vinkel Θ3. De to vinkler er ensliggende ved parallelle linier og derfor lige store. Θ4 højre ben står vinkelret på Θ2s højreben. Vinklen mellem Θ2s venstre ben og Θ4s højre ben er 90 - Θ2. Da Θ4s venstreben står vinkelret på Θ2s venstreben, er Θ4 = 90 - (90 - Θ2) = 90 - 90 + Θ2 = Θ2.

Hermeder bevist, at alle vinkler mærket Θ har samme størrelse.


Svar #8
23. oktober 2014 af studieportalen0 (Slettet)

Tak for forklaringen


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.