Fysik

Energiindhold i mad.

23. oktober 2014 af Augustthomsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

God aften folkens,

Jeg er i gang med min NV evaluering i biologi og fysik, med emnet mad og mennesker. Er dog støt på en opg, jeg ikke kan regne ud;

Gør rede for den fysiske størrelse brændværdi og relater denne til den mad I indtager. Hvad er brændværdien af den kage I har regnet på i biologi-delen. Beskriv hvordan brændværdien kan bestemmes eksperimentelt.

Hvilke formler, forsøg, beskrivelser osv, kan jeg bruge her?

Fortsat god aften!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2014 af hesch (Slettet)

Så vidt jeg husker, er brændværdien i stivelse/sukker/protein omkring 440kal pr. 100g (sikke en enhed). For fedtstof er den omkring 900kal pr. 100g.

Eksperimentelt bestemmes værdien vel ved at brænde maden af. Nu ved jeg så ikke, hvordan man stikker ild på en frikadelle eller sovs og kartofler.    :)

Man frysetørrer det vel først, og maler det til pulver  ?


Skriv et svar til: Energiindhold i mad.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.