Matematik

Geometri

23. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle.

Geometri er ikke min stærke side, så jeg håber I kan hjælpe mig med, hvordan jeg bestemmer rumfanget af figuren (vedhæftet).

Jeg er i tvivl om, at V = 3 · 6,5 · 2,7 = 52,65, er rigtig.

Der er dog åbenbart ikke angivet enheder.

Vedhæftet fil: Hjerte.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2014 af mathon

           V=\frac{1}{3}\cdot 6,5\cdot \left ( 3\cdot 10,8 \right )+3\cdot \pi \cdot 2,4^2


Svar #2
23. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#1

Hvordan finder du frem til den formel 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2014 af mathon

   En pyramide med rektangulær grundflade + 2 halvcylindre =
   En pyramide med rektangulær grundflade + en hel cylinder

                         \frac{1}{3}\cdot h\cdot G\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \;\; \; \; \; +L\cdot \pi \cdot r^2


Svar #4
23. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#3

Tak for hjælpen

Hvad er L?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. oktober 2014 af mathon

    L er cylinderlængden (cylinderen ligger jo ned)


Svar #6
23. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#5

Forhåbenlig sidste tilføjelse: Hvordan kommer du frem til, at grundfladens areal er 3 · 10,8 , og er radius ikke 2,72


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. oktober 2014 af mathon

bredden 3 og længden 4·2,7


Svar #8
23. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

Mange tak for hjælpen

jeg fik svaret til ≈ 139 er det rigtigt


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.