Matematik

polynomier

23. oktober 2014 af eppeheppe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som vil hjælpe mig med at bestemme ekstremumspunkter for et polynomium? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2014 af mathon

Ekstremum kræver
                                       p{\, }'(x)=0  


Svar #2
23. oktober 2014 af eppeheppe (Slettet)

Er ekstremumspunkt ligesom toppunkt? dvs den samme måske..


Svar #3
23. oktober 2014 af eppeheppe (Slettet)

#1

Ekstremum kræver
                                       p{\, }'(x)=0  

Er ekstremumspunkt ligesom toppunkt?  dvs. den samme måske..


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2014 af Heptan

Ja, det er ligesom et toppunkt


Svar #5
23. oktober 2014 af eppeheppe (Slettet)

#4

Ja, det er ligesom et toppunkt

Så hvis jeg skal bestemme ekstremumspunktet eller punkterne, skal jeg netop gør det samme ved at bruge de samme regler ved at bestemme toppunkt? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2014 af Heptan

Ja


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. oktober 2014 af SuneChr

For et vilkårligt reelt polynomium
P(x) = j=0Σn aj·xj
findes evt. ekstrema, ved at løse
P '(x) = j=1Σn j·aj·xj-1 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. oktober 2014 af SuneChr

# 7   tilføjelse:
P har ekstremum i x = x0    ⇔   P '(x0) = 0  ∧  P ''(x0) ≠ 0


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. oktober 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Ikke toppunkter i traditionel forstand. Et ekstremum betyder og kan findes ved at sætte:

f'(x) = 0 

Og derefter løse for x. I nogle tilfælde vil du få mere end en x-værdi. Disse ekstremer er og betyder mere de punkter hvor en funktion skrifter fra at være voksende til aftagende eller fra aftagende til voksende. Det er netop i disse punkter, at der er vandret tangent. 

Giver dette bedre mening?

Bard


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.