Kemi

Hjælp !!!

23. oktober 2014 af l2235 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et drop med en isotonisk saltvandsopløsning undersøges, dvs. en opløsning med 0,9g NaCl pr. 100ml. man ønsker at vide, om der er tilsat kaliumchlorid. 0,50ml af væsken i droppet titreres med 1,4ml 0,1M sølvnitrat. Man ønsker at vise, om droppets indhold er dødeligt.

Bestem stofmængden og koncentrationen af chlorid

Bestem massn af NaCL, såfremt alt chlorid stammer fra natriumchlorid. Er der for meget natriumchlorid tilsat, i forhold til, at det er en isotonisk saltvandopløsning ?

Tak   


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2014 af Heptan

Beregn stofmængden af sølvnitrat som anvendes.

Den er nemlig identisk med stofmængden af chlorid i 0,50 mL af væsken.

Heraf kan du beregne stofmængden i 100 mL, og beregne koncentrationen med c = n/V

Derudover kan du bestemme massen af NaCl med formlen m = n * M


Svar #2
23. oktober 2014 af l2235 (Slettet)

Bestem massn af NaCL, såfremt alt chlorid stammer fra natriumchlorid. Er der for meget natriumchlorid tilsat, i forhold til, at det er en isotonisk saltvandopløsning ?

Kan du noget med den her ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2014 af Heptan

#1

Derudover kan du bestemme massen af NaCl med formlen m = n * M

Desuden oplyses det ikke hvad grænseværdien er 


Skriv et svar til: Hjælp !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.