Matematik

Simpelt bevis

23. oktober 2014 af hansherman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen bevise at hvis

a/b = c/d = e/f = k

så er

(a+c+e)/(b+d+f) = k,

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2014 af peter lind

For at tage de 2 første. a/b = c/d = k  <=> a=kb ∧ c= kd => a+c = kb+kd =k(b+d)  dividerer du dette med b+d får du det ønskede


Skriv et svar til: Simpelt bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.