Matematik

Husradonkoncentration

23. oktober 2014 af turisten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt forvirret over den her opgave... Nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2014 af mathon

                \log(H)=0,227+0,922\cdot \log(S)

                 0,922\cdot \log(S)=\log(H)-0,227

                 \log(S)=\frac{\log(H)-0,227 }{0,922}

                          S=10^{\frac{\log(H)-0,227}{0,922}}


Svar #2
23. oktober 2014 af turisten (Slettet)

Mange tak!


Svar #3
23. oktober 2014 af turisten (Slettet)

Men er jeg helt væk hvis jeg ikke kan se noget med at noget stiger med 20%?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2014 af mathon

Du er ikke helt væk. I farten fik jeg læst , at man skulle finde S, hvilket ikke var tilfældet.
Jeg undskylder mit bidrag til forvirrringen.
 

                         \log(H)=0,227+\log\left ( S^{0,922} \right )

                          H=10^{0,227}\cdot S^{0,922}

hvoraf
                           \frac{H_2}{H_1}=\left ( \frac{S_2}{S_1} \right )^{0,922}

                           1+r_H=\left ( 1+r_S \right )^{0,992}

                           1+r_H=\left ( 1+0,20 \right )^{0,992}=1,19825

                           r_H=0,19825=19,825\%


Svar #5
24. oktober 2014 af turisten (Slettet)

Det er helt i orden. Mange tak!


Skriv et svar til: Husradonkoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.