Kemi

Der afvejes 45g KCN, som reagerer med vand

23. oktober 2014 af l2235 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der afvejes 45g KCN, som reagerer med vand

a) opskriv reaktionen

b) hvor mange gram blåsyre dannes der ?

c) hvor stort må et lokale maksimalt være, for at dette dræber alle i løbet af 10min til 1 time ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2014 af Heptan

Blåsyre er hydrogencyanid med formlen HCN


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2014 af mathon

                                                  CN^-\; _{(aq)}\; \; +\; \; H_2O\; _{(l)}\; \; \rightarrow \; \; HCN\; _{(aq)}\; \; +\; \; OH^-\; _{(aq)}
ækvivalente mængder i mol:        1                                                             1
ækvivalente mængder i g:         26,018                                                    27,026
aktuelle mængder i g:                17,9762                                                     x

   teoretisk HCN-mængde
                                                       \frac{x}{27,026 \; g}=\frac{17,9762}{26,018}

                                                      x=\frac{17,9762}{26,018}\cdot \left ( 27,026\; g \right )

                                        


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2014 af mathon

                             M(KCN) = (39,098+12,011+14,007) g/mol = 65,106 g/mol
heraf udgør CN-
                            \frac{12,011+14,007}{0,65106}\%=39,9472\; \%
det vil for den aktuelle mængde 45 g KCN
sige
                             m(CN-) = (45\; g)\cdot 0,399472=17,9762\; g
                          
                          


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2014 af mathon

En blåsyrekoncentration på få hundrede ppm i luft vil slå et menneske ihjel i løbet af få minutter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2014 af mathon

         .


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2014 af mathon

       200 ppm ækvivalerer

       200 cm3 ≡ 200 m3

       19 cm3  ≡ 19 m3       svarende til et kvadratisk lokale med
                                        målene 1,7 m x 3,34 m x 3,34 m


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2014 af mathon

HCN er ved stuetemperatur en farveløs flygtig væske, hvis dampe lugter af bitre mandler.
HCN's kogepunkt ved normaltryk er 25,7°C.


Skriv et svar til: Der afvejes 45g KCN, som reagerer med vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.