Matematik

Bestem c i: g(x) = 2x^3+3x^2-c*x

24. oktober 2014 af sbendorff (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne opgave og har følelsen af jeg har set mig blind på den, nogen hjælp?
2x^3+3x^2-c*x
Det oplyses, at grafen for g har netop en vansret tangent.
Bestem tallet c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2014 af mathon

                              g(x)=2x^3+3x^2-cx

"Det oplyses, at grafen for g har netop en vandret tangent"
betyder                 
                              g{\, }'(x)=0   har netop én løsning

 
                                           


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2014 af mathon

         dvs                        

                             6x^2+6x+(-c)=0     har netop én løsning


Svar #3
24. oktober 2014 af sbendorff (Slettet)

så der er ikke nogen udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2014 af mathon

Jo
        du skal beregne c.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2014 af mathon

Hvad véd du om diskriminanten {\color{Red} \mathbf d}
for
                       ax^2+bx+c
når
                       ax^2+bx+c=0   kun har én løsning?


Svar #6
24. oktober 2014 af sbendorff (Slettet)

Formlen er D =b^2-4ac og Hvis D er lig med 0, har ligningen én rod.? Er ikke sikker på hvad du spørg om..?

Svar #7
24. oktober 2014 af sbendorff (Slettet)

er der en formel til hvordan man beregner c?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2014 af mathon

Anvend din viden fra #6

                    6x^2+6x+(-c)=0      har netop én løsning.


Svar #9
24. oktober 2014 af sbendorff (Slettet)

Så 6x^2+6x=C ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2014 af mathon


                                   6x^2+6x+(-c)    har
    diskriminanten
                                   d=6^2-4\cdot 6\cdot (-\mathbf {\color{Red} c})=0   opfyldende  g{\, }'(x)=0   har netop én løsning
                                                                                      og dermed grafen for g har netop én vandret tangent


Skriv et svar til: Bestem c i: g(x) = 2x^3+3x^2-c*x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.