Matematik

Bestem Parablens skæringspunkter

24. oktober 2014 af PortalKongen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe sidder fast i den her..

En parabel er givet ved ligningen    y = 2x^2 + 4x - 6

a) bestem parablens skæringspunkter

b) Bestem den tangent til grafen for f, der har hældningen 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2014 af PeterValberg

a) sikkert skæringspunkterne med x-aksen (rødder)
    løs andengradsligningen:

2x^2+4x-6=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. oktober 2014 af PortalKongen (Slettet)

Har klaret a'eren mange tak. Sidder fast i b'eren nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2014 af mathon

                    2x^2+4x-6=2(x^2+2x-3)=2(x+3)(x-1)=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2014 af mathon

#2

b)
                                  f{\, }'(x_o)=2

tangent i (2,f(2)):
                                  y=2(x-x_o)+f(x_o)

                                  y=2(x-x_o)+2x{_{o}}^{2} + 4x_o - 6

                                 


Svar #5
24. oktober 2014 af PortalKongen (Slettet)

Tak har forstået det nu ! :-)


Skriv et svar til: Bestem Parablens skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.