Matematik

Underlig opgave matematik?

24. oktober 2014 af PortalKongen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej min lærer har lige stukket mig en meget underlig opgave som jeg ikke kan se hvordan jeg skal kode. Håber i kan hjælpe :)

Et skud på mål i en fodboldkamp er et såkaldt lob, der kan beskrive vha.

h(x) = -0,08x^2 + 1,6x + 1,0

hvor h er højden i meter over jorden, og x i meter afstand fra spilleren, der skyder

a) hvor højt når bolden op?

b) er der mulighed for, at bolden går i mål hvis spilleren befinder sig 19m fra mål ( et mål er 2,44m højt)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2014 af PeterValberg

Grafen (en parabel med grenene nedad) for funktionen illustrerer boldens bane.
i spørgsmål a) skal du bestemme y-koordinaten for parablens toppunkt.

I spørgsmål b) skal du undersøge om h(19) er mindre end 2,44 (og større end nul)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2014 af Soeffi

Prøv at google udtrykket -0.08x^2+1.6x+1.0 (husk engelsk decimal-punktum). Den kurve, der kommer frem, viser boldens bane. Du kan finde cirka-værdier for h(x) ved at føre musen henover grafen (vedlagte screen dump viser h(x) for x≈19).

Vedhæftet fil:lob-kurve.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2014 af mathon

a)

                   h(x) = -0,08x2 + 1,6x + 1,0       grafen er en parabel med nedadven dte grene
med
                   h_{max}(x)=c-a\cdot \left ( \frac{-b}{2a} \right )^2=1,0-\left ( -0,08 \right )\cdot \left ( \frac{-1,6}{-0,16} \right )^2=9


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2014 af mathon

b)
          beregn
                              h(19)  og undersøg om   h(19) < 2,44.


Skriv et svar til: Underlig opgave matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.