Kemi

W/w% kemi

24. oktober 2014 af smukkedukkee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
(COOH)2 + 2 NaOH ? (COONa)2 + 2H2O
a) Foreslå en egnet indikator til håndtitrering af oxalsyre med natriumhydroxid. Svaret
skal begrundes.
Følgende rådata er fremkommet ved en dobbeltbestemmelse af indholdet af oxalsyre i rabarber
b) Beregn w/w % oxalsyre i rabarberne.
Man ønsker at lave en potentiometrisk titrering af oxalsyre med natriumhydroxid.


Afvejet mængde
Volumen 0,0513 M NaOH forbrugt til titrering af oxalsyre

14,35g 9,71 mL
15,14 g. 10.19 ml

Hvordan beregner man B

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2014 af mathon

Hvis håndtering af betyder titrering af (COOH)2 med NaOH,
bør vælges en indikator med
.
                pKs2((COOH)2) - 1  <  pKindikator  <  pKs2((COOH)2) + 1
dvs
                3,2  <  pKindikator  < 5,2       hvorfor Congo Rød vil være velegnet.

             


Svar #2
24. oktober 2014 af smukkedukkee (Slettet)

Tusind tak
Hva med opgave b
Hvordan beregner jeg w/w%

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2014 af mathon

b)
           M((COOH)2) = M(C2H2O4) = sum({2,2,4}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 90,034 g/mol

   

                                 


Svar #4
24. oktober 2014 af smukkedukkee (Slettet)

Det forstod jeg ikke
Og ska have det i %

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2014 af mathon

                      


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2014 af mathon

1. bestemmelse:                \! \! \! \! \!\! \! \! \! \! \! \! \! n((COOH)_2)=\frac{1}{2}\cdot n(NaOH)=\frac{1}{2}\cdot \left (0,00 \mathbf {\color{Red} 971}) \; L\right )\cdot \left ( 0,0513\; \frac{mol}{L} \right )=0,000249\; mol
m((COOH)_2)=\left (0,000249\; mol \right )\cdot \left (90,034\; \frac{g}{mol }\right )=0,022424\; g  

procentisk indhold af (COOH)2:

                                                      \frac{0,022424\; g}{0,\mathbf{\color{Red} 1435}\; \frac{g}{\%}}=0,156\%
2. bestemmelse:

\! \! \! \! \!\! \! \! \! \! \! \! \! n((COOH)_2)=\frac{1}{2}\cdot n(NaOH)=\frac{1}{2}\cdot \left (0,0 \mathbf {\color{Red} 1019}) \; L\right )\cdot \left ( 0,0513\; \frac{mol}{L} \right )=0,000261\; mol
m((COOH)_2)=\left (0,000261\; mol \right )\cdot \left (90,034\; \frac{g}{mol }\right )=0,023533\; g

procentisk indhold af (COOH)2:

                                                      \frac{0,023533\; g}{0,\mathbf{\color{Red} 1514}\; \frac{g}{\%}}=0,155\%


Svar #7
24. oktober 2014 af smukkedukkee (Slettet)

Tusind tak for hjælpen

Sidste spørgsmål kan fu forklare mig hvordan man ud fra alle de oplysninger jeg kan lave en titreringakurv har snart eksame og har ik styr pp det

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2014 af mathon

Bemærk
                  titreringskurven er dobbelt, da H2C2O4 er en diprot syre.

                                               \begin{array}{|c|c|} \hline pK_{s1}&pK_{s2} \\ \hline 1,\! 23&4,\! 19\\ \hline \end{array}\\


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2014 af mathon

"dobbelt" i betydningen med to omslagspunkter.


Svar #10
25. oktober 2014 af smukkedukkee (Slettet)

Jaa men hvordan tegner man den hvis man ikke har nogen pH og nogen volume så man kan indsætte punkterne

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2014 af Heptan

Du har at

Volumen 0,0513 M NaOH forbrugt til titrering af oxalsyre 

14,35g 9,71 mL 
15,14 g. 10.19 ml 

Og du kender pKs1 og pKs2 samt pH i ækvivalenspunkterne. Det burde give 4 punkter, og du kan lave flere hvis du har brug for det (ved at bruge pufferligningen) 


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. oktober 2014 af Sarahbabyhh (Slettet)

ph=pks

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. oktober 2014 af mathon

…(ved at bruge pufferligningen) 

dvs
                        pH=pK_{s1}+\log\left ( \frac{V}{\frac{1}{2}V_o-V} \right )\; \; \; \; \; 0< V< \tfrac{1}{2}V_o

                        pH=pK_{s2}+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right )\; \; \; \; \; \tfrac{1}{2}V_o< V< V_o


Skriv et svar til: W/w% kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.