Matematik

Ligning

24. oktober 2014 af Zall - Niveau: A-niveau

Jeg har givet ligningen:
0 = 2x-2 + 2x
Er der en mulig måde at løse den uden brug af hjælpemidler?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2014 af peter lind

sæt 2*x-2 ud foran en parentes og brug 0 reglen alternativ gang ligningen med ½x2


Svar #2
24. oktober 2014 af Zall

Så får jeg:
0 = (1 + x2) * 2x-2
og derefter anvender nulreglen :D


Svar #3
24. oktober 2014 af Zall

undskyld
0 = (1 + x3) * 2x-2


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2014 af peter lind

Ja nulreglen siger at hvis et produkt ad faktorer er 0, så er mindst en af faktorerne 0


Svar #5
24. oktober 2014 af Zall

Præcis! :D tak!


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.