Matematik

Omskrivning til ligningssystem af første orden x=Ax+b(t)

24. oktober 2014 af Lassekas (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle.

Er låst fast i en mat-opgave, selvom jeg er overbevist om, at løsningen er ret simpel.

Jeg har differentialligningen: y'''-3y''-6y'+8y=8e2t

Den ønskes omskrevet til et differentialligningssystem af første orden x=Ax+b(t) med x1=y, x2=y', x3=y''.

Jeg har fundet systemmatricen A til \begin{bmatrix} 0 1 0 \\ 0 0 1 \\ -8 6 3 \end{bmatrix}.

Men kan simpelthen ikke komme på, hvordan jeg finder b(t)?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den inhomogene højreside er så

        \begin{bmatrix} 0\\ 0\\ 8e^{2t} \end{bmatrix}


Svar #2
24. oktober 2014 af Lassekas (Slettet)

takker. Det giver mening.


Skriv et svar til: Omskrivning til ligningssystem af første orden x=Ax+b(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.