Matematik

Vektor i plan

24. oktober 2014 af Jens6554545 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan jeg få hjælp til de her opgaver vedhæftet:-)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt indskudsreglen for vektorer til at forenkle udtrykkene

Udklip.PNG

Benyt også, at PQ = -QP .


Svar #2
24. oktober 2014 af Jens6554545 (Slettet)

Er dette rigtigt?

a) BC

b) AD

c) AC +CB

d) CA+BC  

Og hvordan kan jeg skrive følgende vektorer simplere. Skal jeg bare gøre det samme?

AF+HG+IF

IE+BG+AC


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) b) Ja

c) d) Ja, men de kan jo forenkles yderligere.   AC + CB (fjern C ved indskudsreglen)

                                                                          CA + BC = BC + CA

I de to sidste skal der vistnok benyttes, at liniestykkerne er dele af et parallelogram?


Svar #4
24. oktober 2014 af Jens6554545 (Slettet)

ja liniestykkerne er dele af et parallelogram. Jeg har vedhæftet den.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

For AF+HG+IF benyttes, at HG = FE, og IF = EB , så AF + HG + IF = AF + FE + EB = AB .

Prøv nu selv IE+BG+AC


Svar #6
24. oktober 2014 af Jens6554545 (Slettet)

?

IE+BG+AC=IE+BG+GI

OG så lige en ting mere. i opgave d har du skrevet:   CA + BC = BC + CA, men er det ikke det samme. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det var et vink så du måske bedre kunne se, at der reduceres til BA .


Svar #8
24. oktober 2014 af Jens6554545 (Slettet)

ok, tusind tak for den store hjælp:-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man har (for parallelogramopgaven)

        IE+BG+ACFB + BG + GI = FI


Skriv et svar til: Vektor i plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.