Matematik

Hvor langt kan han køre?

24. oktober 2014 af malthej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan skal jeg finde ud af dette? Har fundet en forskrift: Y=-0,2x+8 for dette


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det er vel bare at løse ligningen

1,6 = -0,2x + 8

og så gange den fundne værdi af x med 1000 km.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2014 af Heptan

y angiver mønsterdybden, og x angiver antal (1000) km.

Indsæt y = 1,6, og løs for x


Svar #3
24. oktober 2014 af malthej (Slettet)

1,6=-0,2x+8

9,6=-0,2x
=49

48*1000
=48000

Er hvad jeg kommer frem til, er vel ikke helt rigtigt?
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du har lavet en fortegnsfejl.

1,6 = -0,2x + 8  <=>

1,6 -8 = -0,2x  <=>

-6,4 = -0,2x <=>

6,4 = 0,2x  <=>

x = 6,4/0,2  <=>

x = 32


Svar #5
24. oktober 2014 af malthej (Slettet)

Takker.

Men kunne forskriften evt være forkert? Giver jo ikke mening at en dybde på f.eks 7,6 mm, giver et markant mindre tal?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. oktober 2014 af Heptan

For y = 7,6 får jeg præcis 2

7,6 = -0,2x + 8  <=>

7,6 -8 = -0,2x  <=>

-0,4 = -0,2x <=>

0,4 = 0,2x  <=>

x = 0,4/0,2  <=>

x = 2


Svar #7
24. oktober 2014 af malthej (Slettet)

Så den er rigtig. Hvordan kan det være at den får det tal, når det er 1,6? 

Er det rigtigt at det giver 32.000?


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. oktober 2014 af Heptan

Ja, det er rigtigt. Det er i km.


Svar #9
24. oktober 2014 af malthej (Slettet)

Okay tusind tak for hjælpen Heptan og Galvidenskabsmand.

God aften til jer :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Mønsterdybden skal jo blive mindre og mindre jo længere bilen har kørt. Dækket bliver jo ikke slidt nede i mønsteret, men resten af dækkets overflade bliver efterhånden slidt ned.


Skriv et svar til: Hvor langt kan han køre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.