Kemi

Hjælp til Kemi - Brintpiller - partialtryk

24. oktober 2014 af arissen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har virkelig brug for hjælp til denne opgave. Ved ikke hvordan jeg kommer videre og om det jeg har lavet overhovedet er rigtigt? Se vedhæftede billede.

TAK TAK!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2014 af Heptan

http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080527_opgave_stx_081_kemiA.pdf

Mg(NH_3)_6Cl_2(s) \rightarrow Mg(NH_3)_2 Cl_2(s) + 4 \ NH_3(g)

Y=p(NH_3)^4

Rettelse:

\Delta G^\ominus =-36600\cdot \frac{J}{mol} \cdot {\color{Red} \frac{k}{1000}}=-36,6\ \frac{kJ}{mol}

Desuden er R=8,3145\ \frac{J}{mol}

Det er en fordel at indsætte den beregnede gibbs frie energi med enheden J/mol istedet. Jeg får K = 60 167.

Løs derefter ligningen

K=x^4


Skriv et svar til: Hjælp til Kemi - Brintpiller - partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.