Matematik

-2x toil x?

25. oktober 2014 af penalhusxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis -2x er 12, hvad er x så??

Måske meget nemt, men kan ikk lige knække koden..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2014 af peter lind

-2x = 12  divider ligningen med -2


Svar #2
25. oktober 2014 af penalhusxx (Slettet)

Ahh, tak.

Men ligningen hedder x2-4x-12=0

Aå kan ikke få det til at passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2014 af Soeffi

Lad os sige, at du har en andengradsligning på formen

a\cdot x^{2}+b\cdot x+c=0, som har løsningen

x=\frac{-b\pm\sqrt{b^{2}-4\cdot a\cdot c}}{2\cdot a}

Hvilke værdier af a, b og c får man i dit tilfælde?


Svar #4
25. oktober 2014 af penalhusxx (Slettet)

a=1 b=-4 c=-12

Nu får jeg resultatet til 4,82?? :S kan slet ikk forstå 2 gradsligninger..


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2014 af peter lind

Det er forkert, så du må have lavet en regnefejl et eller andet sted


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2014 af Soeffi

#3 #4

a=1 b=-4 c=-12

x=\frac{-(-4)\pm\sqrt{(-4)^{2}-4\cdot (1)\cdot (-12)}}{2\cdot (1)}

Dine værdier for a, b og c er rigtige, prøv at udregne udtrykket for x.


Skriv et svar til: -2x toil x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.