Matematik

Partielt afledte

25. oktober 2014 af Mettejensen3 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Find de partielt afledte dz/dt og dz/ds for følgende funktion:

z = e(t-s^2+2)^3 + 2ln(ts+2s2) + 5

Kan nogen hjælpe? Jeg er lidt lost på denne her..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2014 af mathon

                z=e^{(t-s^2+2)^3}+2\ln(t\cdot s+2s^2)+5

                 \frac{\partial z}{\partial t}=e^{(t-s^2+2)^3}\cdot 3(t-s^2+2)^2+2\cdot \frac{1}{ts+2s^2}\cdot s

                 \frac{\partial z}{\partial s}=e^{(t-s^2+2)^3}\cdot 3(t-s^2+2)^2\cdot (-2s)+2\cdot \frac{1}{ts+2s^2}\cdot (4s+t)


Skriv et svar til: Partielt afledte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.