Matematik

En cirkel givet ved ligningen.....

25. oktober 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har vedhæftet opgaven som billede. Jeg har omformet ligningen således:
x2+y2-4x+10y-8=0
(x-2)2-4+(y+5)2-25-8=0
(x-2)2+(y+5)2-37=0
(x-2)2+(y+5)2=37
Deraf må radius være kvardratroden af 37. Kan det passe? Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2014 af peter lind

ja


Svar #2
25. oktober 2014 af hioghi (Slettet)

Fedt! Tak for dit svar. Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2014 af mathon

                            (x-{\color{Red} \mathbf 2})^2+(y-{\color{Red} \mathbf{(-5)}})^2=\left ( {\color{Red} \mathbf{37^{\frac{1}{2}}}} \right )^2


Svar #4
25. oktober 2014 af hioghi (Slettet)

Og centrum er C(-2,5), ikke?? 


Svar #5
25. oktober 2014 af hioghi (Slettet)

Eller C(2,-5) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2014 af mathon

 sammenlignet med standardformlen

              (x-{\color{Red} \mathbf x_o})^2+(y-{\color{Red} \mathbf{y_o}})^2={\color{Red} \mathbf {r}} ^2         centrum (xo,yo) og radius r

 hvad mener du så?


Svar #7
25. oktober 2014 af hioghi (Slettet)

Hvad gør man med fortegnene? Altså nu er min y0=5 dvs. positiv. Bliver det så ikke C(2,-5)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2014 af mathon

                        Jo


Skriv et svar til: En cirkel givet ved ligningen.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.