Matematik

Isolering af r

25. oktober 2014 af Melissa17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er der nogle der kan fortælle mig hvordan jeg isolere r i følgende ligning?

2\pi\cdot2r-2000/r

Ifølge programmet TI-Inspire skal der være to løsninger, men kan ikke finde ud af hvordan.

 r=−12.615662610101   V   r=12.615662610101

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

Hvis det skal være en ligning, mangler der et lighedstegn.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2014 af Heptan

2\pi\cdot2r-2000/r = 0

Gang stykket igennem med r, og læg 2000 til på begge sider:

4 \pi r^2 = 2000

Del med 4 pi:

r^2 = \frac{2000}{4 \pi}

Tag kvadratroden på begge sider, og du får en positiv og en negativ løsning


Svar #3
25. oktober 2014 af Melissa17 (Slettet)

#1

Hvis det skal være en ligning, mangler der et lighedstegn.


Hov ja, glemte at sætte =0 til sidst


Svar #4
25. oktober 2014 af Melissa17 (Slettet)

#2

2\pi\cdot2r-2000/r = 0

Gang stykket igennem med r, og læg 2000 til på begge sider:

4 \pi r^2 = 2000

Del med 4 pi:

r^2 = \frac{2000}{4 \pi}

Tag kvadratroden på begge sider, og du får en positiv og en negativ løsning


Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Isolering af r

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.