Matematik

Det gyldne snit

25. oktober 2014 af penalhusxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Har fået at vide b er længden 10 og det her er fremgangsmåde: a+b/a = a/b

Så er det a+10/a = a/10

Jeg skal komme videre UDEN at bruge den "rigtige" formel med 1+kvadratroden af 5 osv.. Men hvordan gør jeg?? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2014 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#0:   Du har skrevet forkert:

a+b/a = a/b   →     (a+b)/a = a/b    =>

(a+10)/a = a/10      =>

a+10 = a2/10         =>

a2 - 10a - 100 = 0   

Ligningen har to rødder, hvor den ene er negativ og derfor ikke kan benyttes.


Skriv et svar til: Det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.