Matematik

Differentielligning

25. oktober 2014 af Sejedansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Differentialligningen: 

y' -3y = 4x2-4x 

har en løsning, som er et andegradspolynomium

Bestem koeffecienten a, b og c, 

Hvordan gøre man? Den skal afleveres idag, og jeg har forsøgt på at løse den, men det stemmer ikke. 

Nogle kloge hoveder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

y = ax2 + bx + c

y' = 2ax + b

Indsæt disse i ligningen og se, hvad du kommer frem til.


Svar #2
25. oktober 2014 af Sejedansk (Slettet)

2ax+b - 3(ax2+bx+c) = 4x2-4x 

Hvad så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

2ax+b - 3(ax2+bx+c) = 4x2-4x  <=>

-3ax2 + (2a - 3b)x + b - 3c = 4x2 - 4x 

Nu har du at

-3a = 4

2a - 3b = -4

b - 3c = 0

Så kan du finde a, b og c.


Svar #4
26. oktober 2014 af Sejedansk (Slettet)

Hvordan finder jeg så den partikulær løsning?


Svar #5
26. oktober 2014 af Sejedansk (Slettet)

jeg har fundet løsningen. Tak :)


Skriv et svar til: Differentielligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.