Matematik

FIND X!!!!

26. oktober 2014 af ohwell (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg vise at x=142

Vedhæftet fil: Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af Soeffi

Prøv evt. at vise, at x=360º-(132º+86º) ud fra vedlagte tegning.

Vedhæftet fil:x-parallel.png

Svar #2
26. oktober 2014 af ohwell (Slettet)

uddyb venligst.. jeg forstår det ikke...men tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2014 af Soeffi

Du har, at alfa + 132º = 180º. Desuden er beta + x = 180º. Endelig er alfa + beta = 86º. De tre ligninger kan samles til een.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

I figuren i #0 kan den øverste skrå linie forlænges nedad til skæring med linien L2 . Derved fremkommer en trekant med vinklerne   (180º-86º) , (180º-x) og (180º-132º) . Da vinkelsummen i trekanten er 180º , har man

        (180º-86º) + (180º-x) + (180º-132º) = 180º

og dermed

        x = (180º-86º) + 180º + (180º-132º) - 180º = 360º - 86º - 132º = ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juli 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: FIND X!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.