Kemi

pH værdier og opløsninger

28. oktober 2014 af majsingym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med en kemi aflevering, og der er to opgaver, hvor jeg sidder total fast. Håber nogen kan hjælpe.

Jeg har vedhæftet det som et dokument, da der var nogle problemer med at indsætte opgaven i dette felt.

Hilsen Maja :-)


Svar #1
28. oktober 2014 af majsingym (Slettet)

Har fundet ud af opgave 5.5, så mangler egentlig bare hjælp til denne:

Opgave 5.2:
Beregn pH for følgende opløsninger ved 25 grader celsius.
a) 0,0348 M NaOH
b) 0,00236 M Ca(OH)2

100 mL af hver af de to opløsninger blandes.
c) Beregn pH for blandingen.


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2014 af mathon

NaOH   og   Ca(OH)2     er begge stærke baser,

        for NaOH
                                 [OH-] = [NaOH]
        for Ca(OH)2
                                 [OH-] = 2·[Ca(OH)2]


Svar #3
28. oktober 2014 af majsingym (Slettet)

Forstår det stadig ikke helt.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2014 af mathon

Opgave 5.2:
ved 25 grader celsius:

  a)
             [OH-] = c(NaOH) = 0,0348 M

             pH = 14 + log([OH-])

  b)
             [OH-]  =  2 · c(Ca(OH)2) = 0,00472 M

             pH = 14 + log([OH-])


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2014 af mathon

c)
          beregn antal mol OH- i 200 mL opløsning

          beregn [OH-]

          pH = 14 + log([OH-])


Skriv et svar til: pH værdier og opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.