Fysik

Kraftmoment

28. oktober 2014 af Kim777 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der én som kan be- eller afkræfte mit resultat i denne opgave?

Tak.

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2014 af mathon

                                     \overrightarrow{M}=\overrightarrow{r}\times\overrightarrow{ F}

                                    M=r\cdot F\cdot \sin(\overrightarrow{r},\overrightarrow{F})


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Nej, det er ikke helt rigtigt, for massen, og dermed kraften, er fordelt langs skaftet. Derfor

M = ½ * 3,39N * 0,13m


Svar #3
28. oktober 2014 af Kim777 (Slettet)

M = F * s 

er også korrekt. Vi benytter os af:

M = F*s*sin(v)

- Men er det rigtigt regnet?


Svar #4
28. oktober 2014 af Kim777 (Slettet)

#2 hvorfor ½?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Det hurtige svar er, at hele massen jo ikke sidder placeret for enden af skaftet.

Momentet om en bjælke med jævnt fordelt last = ½ * m * g * s, hvor s er bjælkens længde.

Det findes ved integration, hen langs bjælken.


Svar #6
28. oktober 2014 af Kim777 (Slettet)

#5

Okay! Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Kraftmoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.