Kemi

For hydrogensulfat, HSO4

28. oktober 2014 af sazi10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der kan finde ud af opgaverne her?

opgave 1

Hvilke af følgende sæt kvantetal er ikke tilladt for hydrogenatomet? Anfør, hvad det er i sættene, der er
ukorrekt.
a. n = 2, l = 1, ml = -1
b. n = 1, l = 1, ml = 0
c. n = 8, l = 7, ml = -6
d. n = 1, l = 0, ml = 2.

opgave 2

D4
For hydrogensulfat, HSO4
−, er syrekonstanten Ka = 1,02·10−2.
Beregn herudfra pH i en 0,050 M opløsning af NaHSO4


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2014 af Soeffi

Se evt. følgende...


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2014 af Heptan

D4

Brug formlen for ikke-stærke syrer, idet hydrogensulfat er en yderst svag base, men en middelstærk syre i en rimelig koncentration, hvorfor man kan se bort fra vands egendissociation


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2014 af Soeffi


Skriv et svar til: For hydrogensulfat, HSO4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.