Matematik

sandsynlighed

29. oktober 2014 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

hvor stor er sandsynligheden for at ingen af de 40 biler skal udskiftes inden de har kørt 10.000 km

u=9600

standart afvigelse 1200


Svar #1
29. oktober 2014 af bokaj123

den er normalfordelt


Svar #2
29. oktober 2014 af bokaj123

kan man aproximere mormalfordelingen til binomial eller noget andet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2014 af Soeffi

Du har vel ikke hele opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2014 af SuneChr

n = 40 biler, som hver højst har kørt 10 000 km
p er sandsynligheden for, at en bil skal udskiftes.
Der gælder da, sandsynligheden for, at netop r biler udskiftes er

P(r)=\binom{40}{r}p^{r}\left ( 1-p \right )^{40-r}
Ingen biler udskiftes, sæt da r = 0


Svar #5
29. oktober 2014 af bokaj123

hvordan regner man det ud? hvad er sandsynligheden så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2014 af SuneChr

P(0)=\left ( 1-p \right )^{40}


Svar #7
29. oktober 2014 af bokaj123

men hvad er p (sandsynligheden)`?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2014 af SuneChr

Det vil gavne, at du, som # 3 anmoder om, bringer opgaven i hele sin kontekst.


Svar #9
29. oktober 2014 af bokaj123

en normal stokastisk variabel med middelværdi på 9600 km og standartafvigelse på 1200

1) beregn sandsynligheden for at et vilkårlig bil skal reperares inden der er gået 7500km

har udregnet til 4%

2) hvor stor er sandsyn. for at ingen af de 40 biler skal reperares inden de har kørt 7500 km


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2014 af Soeffi

Svaret i 2) er P = (1-0,04)40.


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. august 2015 af Soeffi

#9 Der skal nok stå:...

X er en stokastisk variabel, der angiver hvor langt en bil har kørt før den skal repareres. X er normalfordelt N(μ,σ2) med middelværdien 9600 km og standardafvigelsen 1200 km.

Y er en anden stokastisk variabel, der angiver antallet af biler, som skal repareres inden de har kørt 7500 km. Y er binomialfordelt B(n,p) med p = P(X<7500 km) og n= 40. 

1) Beregn sandsynligheden for at et vilkårlig bil skal reperares inden den har kørt 7500 km...eller: find P(X<7500 km).

2) Beregn sandsynligheden for at ingen af de 40 biler skal repareres inden de har kørt 7500 km...eller: find P(Y=0) = (1-p)40. ("Sandsynligheden for ingen..." kan kun besvares i diskrete fordelinger.)


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.