Matematik

Bestem i hånden monotoniforholdene for f(x)=(x^2 -2^x + 2)*e^x

29. oktober 2014 af l2235 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem i hånden monotoniforholdene for f(x)=(x^2 -2^x + 2)*e^x

Alt hjælp kan bruges.

På forhånd tak :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at differentiere funktionen og løs så ligningen

         f '(x) = 0 .


Svar #2
29. oktober 2014 af l2235 (Slettet)

Tak men du må meget gerne skrive hvordan op :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt reglen for differentiation af et produkt.


Svar #4
29. oktober 2014 af l2235 (Slettet)

Jeg ved overhoved ikke hvad jeg skal. 

Hvordan differentiere jeg funktionen ?

Hvilken regl ?

og hvordan skriver jeg det op ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Genlæs #3.

        f(x) = ((x2 -2x + 2)·ex)

Benyt reglen for differentiation af et produkt

        (g(x) · h(x))' = g'(x)·h(x) + g(x)·h'(x)


Svar #6
29. oktober 2014 af l2235 (Slettet)

Det har jeg og det hjælper ikke ?!?!


Svar #7
29. oktober 2014 af l2235 (Slettet)

Ja men havd er mit g og hvad er mit h ???


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Funktionen f(x) er jo skrevet som et produkt af to funktioner

        f(x) = (x2 -2x + 2) · ex

              =       g(x)      · h(x)

Benyt nu reglen for differentiation af et produkt.


Svar #9
29. oktober 2014 af l2235 (Slettet)

Ja men havd er x2 -2x + 2 som et ordentligt tal jeg kan indsætte i min regneregl ? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

x2 -2x +2 er jo den ene funktion g(x) . Den anden funktion ex svarer til h(x) .


Skriv et svar til: Bestem i hånden monotoniforholdene for f(x)=(x^2 -2^x + 2)*e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.