Matematik

Radius

29. oktober 2014 af Harkandk (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej. Nogen som kan forklare mig hvordan man kan beregne radius af en kugle som rummer et fad øl (fad øllet er på 0,26278 kubikmeter). Jeg har isoleret den, men beregne radiussen har jeg svært ved :/

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2014 af hesch (Slettet)

Rumfanget af en kugle = 4/3 * π * r3 = 0,26 m3

Isoler r.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Isoler kuglens radius r i formlen

        V = (4π/3)·r3

dvs.

        r = (3V/(4π))1/3

Indsæt V = 0,26278 m3 og beregn r .


Svar #3
29. oktober 2014 af Harkandk (Slettet)

Okay super tusind tak for hjælpen! :-)

Skriv et svar til: Radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.