Matematik

Cylinder

29. oktober 2014 af Harkandk (Slettet) - Niveau: C-niveau
I denne opgave står der: isolere H i formlen og beregn højden på cylinderen, når den skal rumme et fad øl, når radius er den samme som beregnet (altså 0,48136259)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for cylinderens rumfang

        V = π·r2·h

Isoler h, når V og r er kendt.


Svar #2
29. oktober 2014 af Harkandk (Slettet)

Men er det på samme måde som radius den skal beregnes? Altså h = kubikrod V / (r * pi) ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er jo en anden formel. Her skal man blot dividere med (πr2) på hver side.

        h = V / (πr2)


Svar #4
29. oktober 2014 af Harkandk (Slettet)

Hvordan finder jeg r2? Jeg er ret i tvivl om den

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt, at r2 = r·r .


Svar #6
29. oktober 2014 af Harkandk (Slettet)

Så det er pi*r2 = pir2 ? Og så det V/pir2?

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Når du bruger skrå brøkstreg, skal der benyttes parenteser:

        h = V / (πr2) = V / (π·r·r)


Svar #8
29. oktober 2014 af Harkandk (Slettet)

Jeg forstår ærligtalt ikke hvordan jeg skal kunne få pi sammen med r * r

Svar #9
29. oktober 2014 af Harkandk (Slettet)

Men jeg skal have den i rod vidst efter som r2 skal skilles så jeg kan finde ud af hvad h er, eller er jeg forkert på den?

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er jo h, der isoleres, ikke r.


Svar #11
29. oktober 2014 af Harkandk (Slettet)

Så det er h = V / pi * r2 men jeg har forstået r * r = r2 men er tvivl hvilket tal jeg får ud af radiussen eller om det er det fra tidligere opgave?

Skriv et svar til: Cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.