Matematik

Ligning

29. oktober 2014 af Muaaav (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem tallet a, så x = 4 er løsningen til ligningen. ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2014 af Hjælp2100 (Slettet)

Du farlig brormand

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2014 af Hjælp2100 (Slettet)

Hilsen psykisk sher

Svar #3
29. oktober 2014 af Muaaav (Slettet)

a = √x = 3x -2

a = √4 = 3*4-2

a*2 = 12 -2

a = 12-2/2

a = 5

Har jeg udregnet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2014 af Hjælp2100 (Slettet)

Ja bror, eow opgave 1.018 vis den lige bro

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere opgaven mere forståeligt. a = √x = 3x -2  giver ingen mening i denne sammenhæng.


Svar #6
30. oktober 2014 af Muaaav (Slettet)

Opgaven ser sådan ud i forvejen


Svar #7
30. oktober 2014 af Muaaav (Slettet)

a*√ = 3x -2

Sådan :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Men x = 4 er jo ikke løsning i ligningen  √x = 3x -2  . Der er et eller andet galt i den opskrivning.


Svar #9
30. oktober 2014 af Muaaav (Slettet)

Der står at vi skal bestemme tallet a, så x = 4 bliver løsningen til ligningen?

Så må det være en fejl :(


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Dinne mellemreginger i #3 tyder på, at der måske står

        a · √x = 3x - 2     ?

Så er a jo

        a = (3x - 2) / √x = (3·4 - 2) / 2 = 10/2 = 5

EDIT: Nu ser jeg så dit svar i #7. Så passer det jo.


Svar #11
30. oktober 2014 af Muaaav (Slettet)

Ja, det gør der os. Ups.. 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.