Matematik

Kan jeg få noget hjælp?

30. oktober 2014 af tildansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et par problemer med disse opgaver.....
De lyder således:

Funktionen f er givet ved forskriften  
 
f(x)= x2 + c  

Hvor c er et reelt tal.  

En tangent til grafen for f har ligningen y= 2x-2  

a) Vis, at c= -1  

b)  Beregn koordinaterne til røringspunkt for den nævnte tangent 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af mathon

tangentens hældningskoefficient
er
                            f{\, }'(x_o)=2   hvoraf xo beregnes
samt
                            f(x_o)=x{_{o}}^{2}+{\color{Red} \mathbf c}=2x_o+2   hvoraf c beregnes

           


Skriv et svar til: Kan jeg få noget hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.