Matematik

stationære punkter

30. oktober 2014 af lotte14 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg lagde en opgave op i går omkring stationære punkter. Ville hører der er nogle der vil tjekke om punkterne er rigtig.

f(x,y)=30-2x2+y2-xy+5x+4y

df/dx=-4x-y+5

df/dy= 2y-x+4

-4x-y+5 ∧ 2y-x+4

jeg får punkterne til at være 

(0,5)

(1,25;0)

(0,-2)

(4,0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af mathon

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2014 af mathon

Et stationært punkt
kræver:

                                 \frac{\partial f(x,y)}{\partial x}=-4x-y+5=0
        og
                                 \frac{\partial f(x,y)}{\partial y}=-x+2y+4=0

               hvis løsning giver punktet
                                                           P\left ( \tfrac{14}{9};-\tfrac{11}{9}\right )
                                            


Skriv et svar til: stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.