Matematik

hej jeg bruge for hjælp til mat opg.

30. oktober 2014 af nono88 - Niveau: B-niveau

Udviklingen i antallet af anmeldt voldsforbrydelser kan for perioden 1988-2006 med god tilnærmelse beskrives ved modellen F(x)=760x+13570 . Hvor x er antal år efter 1998, og f(x) er antallet af anmeldte voldsforbrydelser.

a) Hvad fortæller tallene 760 og 13 570 om antallet af anmeldte voldsforbrydelser?

b) Benyt modellen til at give en prognose for antallet af anmeldte voldsforbrydelser i 2007.

Kommenter denne prognose, når det oplyses, at antallet af anmeldte voldsforbrydelser i 2007 var 18869.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af mathon

a)   

     \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=760  voldsforbrydelserne stiger med 760 pr år.   

          f(0)=13570  er antal voldsforbrydelser i 1988 (0 år efter 1988)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2014 af mathon

b)
            f(2007-1988)=760\cdot \left ( 2007-1988 \right )+13570

            f(19)=760\cdot 19 +13570

Vurder prognoseresultatet i forhold til 18869.


Svar #3
30. oktober 2014 af nono88

mange tak for svar Mathon

mvh.noor


Skriv et svar til: hej jeg bruge for hjælp til mat opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.