Matematik

Parabel / polynomier

30. oktober 2014 af chriskvk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude, ville gerne havde hjælp til at løse opgave b (evt se vedhæftet billede)

b)  Vis, at galspartiets areal A som funktion er bredden b er bestemt ved forskriften 

A(b)=-0,006b3 + 12b 

På forhånd tak 

Vedhæftet fil: Opgave 3 hangar.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2014 af SuneChr

b)
Længden af rektanglet er b
Højden er   f (b/2) - 8
Arealet af rektanglet   A (b)  =  b · (f (b/2) - 8)


Svar #2
30. oktober 2014 af chriskvk (Slettet)

Okay, men hvad er b ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2014 af SuneChr

b er jo variabel, og i opgavedel c) skal b bestemmes således, at arealet bliver størst muligt.
Gør så dette ved at beregne b når
A '(b) = 0


Svar #4
30. oktober 2014 af chriskvk (Slettet)

Er det så sådan opgave b +c skal løses? 

Vedhæftet fil:Hangar opgave b +c.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2014 af ChrisSørensenErEnSpade (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #6
30. oktober 2014 af SuneChr

# 4
Du skal kun benytte den positive rod  b.
# 5
Som underviser er det upassende at anspørge trådstarter, om vedkommende er en idiot. For øvrigt også selv om man ikke er underviser.


Svar #7
30. oktober 2014 af chriskvk (Slettet)

Okay, hvad med b? var den rigtig skrevet op eller mangler der noget? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. oktober 2014 af SuneChr

b = 25,820 m   er rigtig.
Sammenlign dog sidste linje i # 1 med dét funktionsudtryk, du selv har skrevet i det vedhæftede.


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2014 af Jacobadm (Slettet)

Se vores indlæg om forumtone.


Skriv et svar til: Parabel / polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.