Matematik

Differentialligninger

30. oktober 2014 af hansherman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lad os sige at man har et koblet system af differential ligninger:

a)

x'(t) + x(t) = 2y(t)

y(t) + x''(t) = 3

Kan man så skriver, at x(t) i virkeligheden afhænger af x(t) således at

x(t) = x(t,y(t)) 

og

y(t) = y(t,y(t))

eller giver det ikke mening?

Jeg vil ikke løse differentialligninger. De er bare opfundet for at illustrere mit spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af peter lind

Det giver ikek rigtig mening at sige at x(t) er afhængig af x(t). Det er jo det samme. for den anden del. Det kan du ikke. Du har to uafhængige funktioner x(t) og y(t) som du skal finde


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

I det viste ligningssystem indgår kun y(t) (men ingen af de afledede af y(t)), og man kan derfor eliminere y(t) hvorved man får en differentialligning i x(t) alene:

        6x''(t) + x'(t) + x(t) = 6


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.