Matematik

Taylorpolynomium

30. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave:
Det opgives at funktionen f(t,u)=e2t+u-1. Beregn det 2. Taylorpolyomium for f(t,u) med udviklingspunkt (0,1).
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af peter lind

Skal der rækkeudvikles efter t eller u ?

Du skal finde den første og anden afledede af funktionen og dernæst bruge formlen for taylorrækken. Den står sikkert i din bog


Svar #2
30. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Det ved jeg ikke..

Altså skal jeg så først finde den første og den anden afledede mht. t og derefter mht. u?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2014 af peter lind

Det skal du i hvert fald ikke. Kan du ikke komme med hele opgaven ordret ?


Svar #4
30. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet)

..

Vedhæftet fil:opgave 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2014 af peter lind

Du har formodentlig haft rækkeudviklingen for ex. Hvis det er tilfældet skal du så bare erstatte x i den med 2t+u-1


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er vel tale om Taylorpolynomiet af funktionen f(t,u) som funktion af de to variable t og u, så man skal have fat i de partielle afledede af første og anden orden i t og u:

        T2(t,u) = f(t0,u0) + ∂f/∂t(t0,u0)·(t - t0) + ∂f/∂u(t0,u0)·(u - u0)

                               + (1/2!)·[∂2f/∂t2(t0,u0)·(t - t0)2 + 2·∂2f/∂t∂u(t0,u0)·(t - t0)·(u - u0) + ∂2f/∂u2(t0,u0)·(u - u0)2]

hvot t0 = 0 og u0 = 1 , og 

        f(t,u) = e2t+u-1 = e2t · eu-1 .


Skriv et svar til: Taylorpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.