Fysik

Energi og effekt udregning

30. oktober 2014 af Rowena (Slettet) - Niveau: C-niveau

Okay, så mit spørgsmål lyder således:

Hvad koster det at have en lampe på 40w tændt i 2 timer?

Hvis lampen bruger 28800 kj på 7200 sekunder (2 timer) er udregningen: 28800/7200 = 4 watt

Og for at det kan blive kWh skal jeg gange med de 2 timer og dividere med 1000

4 watt * 2 (timer) / 1000 = 0,08 kwh

Men jeg forstår ikke hvis det skal være så lidt.

Ved et resultat som 0,08 har jeg jo ikke engang én kWh???

Er der nogen der ved hvor det er det går galt for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det er bare pærens effekt ganget med tiden:

40 W * 2 h = 80Wh = 0,080 kWh

og så gange det med prisen for en kWh.


Svar #2
02. november 2014 af Rowena (Slettet)

Okay. Men hvis jeg så ganger 0,08 med prisen 1,4,- så bliver det 0,112.

0,112 ganget med 2 (timer) = 0,224

Men er det meningen det koster 0,2 for at have en pære på 40w tændt i 2 timer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Er prisen på en kWh 1,40 kr? Så er prisen for at have pæren tændt i to timer

0,080 kWh * 1,40 kr/kWh = 0,112 kr

(Du skal ikke gange med de to timer)


Svar #4
05. november 2014 af Rowena (Slettet)

Okay tusind tak for dine svar :)


Skriv et svar til: Energi og effekt udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.