Matematik

Udregne en vinkel i en trekant ud fra to sider og et areal

30. oktober 2014 af iMartin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære brugere,

er der nogen der kan hjælpe mig med en opgave i trigonometri?

Jeg har følgende opgavestilling:
- I trekant ABC er |BC|= 7 og |AB|=6. Det oplyses, at arealet af trekant ABC er 10, samt at vinkel B er spids.
a) bestem vinkel B

Jeg kommer ikke i tanke om en vej for at udregne den vinkel. Jeg takker for hjælpen.

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af peter lind

Areal = ½*produktet af to sider*sinus af mellemliggende vinkel


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at arealet kan beregnes:

        TABC = (1/2)·|BC|·sin(B)·|AB|

Man kender TABC , |BC| og |AB| og kan så beregne sin(B). Oplysningen at vinkel B er spids fastlægger så vinkel B entydigt.


Skriv et svar til: Udregne en vinkel i en trekant ud fra to sider og et areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.