Matematik

Reducering

30. oktober 2014 af BrainyBrain - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg sidder med udtrykket: (a-b)2+2b(a-b)  og kan simpelhen ikke finde hoved eller hale i den.

Nogle der ville være søde at hjælpe med at forklare hvordan den skal løses?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

(a-b)^2 + 2b\cdot (a-b) = a^2 + b^2 -2ab + 2ba - 2b^2 = a^2 - b^2 = (a +b)\cdot (a- b)


Svar #2
30. oktober 2014 af BrainyBrain

Tak for det :)

Men kan ikke rigtig forstå hvordan a+ b- 2ab + 2ba - 2b kan give a- b2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#2

2ba - 2ab ⇒ går ud med hinanden og der gælder ab = ba

b2 - 2b2 ⇒ prøv at fjern konstanten, så kan du se de går ud med hinanden, men du har - (2b2) og skal trække fra b2, så giver det - (b2). Jeg håber, det giver mening.


Svar #4
30. oktober 2014 af BrainyBrain

#3

Tak.

Jo, det giver okay god mening nu.

Tak, igen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Alternativ fremgangsmåde:

        (a-b)2 + 2b(a-b) = (a-b)·(a-b + 2b) = (a-b)·(a+b) = a2 - b2 ,

hvor man benytter en kendt kvadratsætning til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

eller

((a - b) · (a -b)) + (2ba - 2b2) = 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.