Matematik

optimering hjælp

30. oktober 2014 af SvenOlee (Slettet) - Niveau: A-niveau

En bestemt type byggegrund er sammensat af en ligesidet trekant med sidelængde x, og et rektangel med sidelængder x og y. Alle sidelængder måles i meter.

a) Bestem byggegrundens omkreds og areal, når x = 50 og y = 100

En bestemt byggegrund af denne type skal have en omkreds på 200 m.

b) Bestem sidelængden y udtrykt ved x. og gør rede for, at byggegrundens areal T som funktion af x kan beskrives ved

T(x)=(\frac{\sqrt{3}}{4}-\frac{3}{2})x^{2}+100x

c) Bestem de værdier af x og y, der gør arealet af denne byggegund størst mulig, når 20≤ x ≤60. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Byggegrunden er sammensat af et rektangel og en ligesidet trekant.

Omkredsen O er den samlede længde rundt langs grundens ydersider: 2 stk y og 3 stk x.

b) Benyt betingelsen O = 200 m til at udtrykke y som funktion af x. Indsæt dette udtrykket for arealet T.

c) Find maksimum for funktionen T(x) ved at løse ligningen T'(x) = 0.


Svar #2
30. oktober 2014 af SvenOlee (Slettet)

hvad med arealet


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Arealet findes ved at beregne arealet af et rektangel med siderne x og y og dertil lægge arealet af en ligesidet trekant med siden x.

       T = x·y + (1/2)·x·((√3)/2)·x


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2015 af hugorme (Slettet)

Kan nogen forklare opg. c lidt dybere????


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal finde maksimum for funktionen T(x) i intervallet 20 ≤ x ≤ 60 . Dette kan gøres ved at benytte, at T(x) er et 2.-gradspolynomium, hvis graf er en parabel, der vender grenene nedad, så man skal finde parabelens toppunkt. Man kan alternativt løse ligningen T'(x) = 0. Når x er bestemt finder man længden af den anden side y ved at benytte, at 2y + 3x = 200 , dvs. y = 100 - (3/2)x .


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: optimering hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.